Home.
Fritzel pdf.
Antennemast.
Shack.
Modificaties.
Fritzel traps.
Pa7es.
Bouw vakwerkmast.
Contact.Hieronder kun je lezen wie ik ben en wat ik doe. Ik ben Erik snijders, op het moment van schrijven (Maart 2018) 39 lentes jong, gelukkig getrouwd met Miranda (pd7ms) We wonen in een leuke woning in Veenendaal - west. Sinds ongeveer 12 jaar de hobby weer volledig opgepakt. In het dagelijks leven ben ik accountmanager in de afvalbranche, in mijn vrije tijd doe ik naast zendamateurisme ook graag aan karpervissen, op deze site kun je daar wel wat mooie plaatjes van terug vinden. Ik hoop dat je iets van je gading kunt vinden op mijn site, hieronder kun je lezen hoe het allemaal begon.

Het zal ergens begin jaren 90 geweest zijn, dat ik bij een buurjongen een walkietalkie zag liggen. Ik wilde hier meteen naar luisteren. Ik kon luisteren tot ik een ons woog, maar hoorde natuurlijk nooit iemand, aangezien dat ding op een alfa kanaal werkte in de 27mc band. Ik mocht hem kopen van hem, zo gezegd zo gedaan. De volgende dag thuis uit school een lang stuk draad uit het raam vastgeknoopt aan de antenne van de walkietalkie. Ik meende iets te horen...

Het zou nog een paar jaar duren dat ik via een kennis in aanraking kwam met een 27mc bakkie. Ik kon er 1 overnemen voor 50,- gulden. Het was een skyline sm2010. Wederom uit school aan de slag, een DV27 antenne gekocht, en 's avonds toen mijn vader de PL plug aan had gesoldeerd kon ik eindelijk aan de slag.
Zo werd in enkele dagen tijd heel Veenendaal afgewerkt, en ik kreeg de smaak goed te pakken. We gingen verhuizen naar een andere woning, en daar stond toevallig nog een oude tv antenne op een 5 meter lange pijp tegen het huis. Zo snel als de verhuizing het toeliet er een gpa op geknoopt, en een 40 kanalen bakje gekocht.

Ergens bovenin de kanalen maakte ik mijn eerste DX verbinding, het was een station uit Aberdeen Schotland, gewoon in FM. Vanaf dat moment was ik verkocht aan DX. Zoals bij velen kwam er al snel een heuse President Lincoln en een 3 elements yagi. Vele leuke verbindingen werden er gemaakt.

Ondertussen leerde ik mijn huidige wederhelft kennen en de hobby verdween, maar de interesse in draadloze communicatie bleef altijd bestaan, en ik zei toen ook, dat ik het ooit weer zou oppakken. Dat kon toen we na bijna 3 jaar samenwonen een nieuwe woning kochten. Alle spullen die ik ooit had waren verkocht, dus snel wat bij elkaar geraapt via marktplaats. Het begon eigenlijk met een scanner waarmee ik die zogenaamde amateurs op 2 meter kon beluisteren. Tijden meegeluisterd, en de stoute schoenen aangetrokken. Via internet wist ik de gegevens van een lokale zendamateur te bemachtigen. Op een zondagmiddag hadden we afgesproken zodat ik eens kon kijken of een licentie iets voor mij zou kunnen zijn. Nou daar was ik al snel achter, de boeken besteld, studeren, oefenen etc etc. In april 2006 behaalde ik mijn N-licentie onder de call PD7ES. En in Maart 2013 slaagde ik voor het F examen. Tot op de dag van vandaag heb ik er absoluut geen spijt van, en ben van mening dat voor iedereen die interesse heeft in radiocommunicatie een zendlicentie iets zeer interessants is, er gaat een wereld voor je open.